image/svg+xml
image/svg+xml

Neden Bartın Üniversitesi İşletme Bölümü

1- Alanında uzman  akademisyenler

İşletme bölümü; muhasebe, finans, yönetim, pazarlama, sayısal yöntemler gibi anabilim dallarında nitelikli kadrosuyla ön plana çıkmaktadır. Bölümüz akademik kadrosu, iki profesör, üç doçent, yedi doktor öğretim üyesi, iki öğretim görevlisi ve üç araştırma görevlisinden oluşmaktadır. Öğretim kadromuzun özgeçmişlerine akademik personel sayfası üzerinden erişebilirsiniz.

2- Esnek ders planı ve geniş seçmeli ders havuzu

İşletme bölümü ders planı, öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini önemseyecek şekilde tasarlanmıştır. Ders planımızda işletme bölümü için temel teşkil eden zorunlu derslere ek olarak öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda tercih edebilecekleri geniş bir seçmeli ders havuzu yer almaktadır. Ders planı için tıklayınız.

3- Staj ve öğrenci değişim programları

Bölümüz staj komisyonu yapmış olduğu ikili anlaşmalarla Bartın’da yer alan firmalarla staj protokolleri gerçekleştirmektedir. Staj olanaklarına ek olarak bölümüz yurt içi ve yurt dışı öğrenci değişim programlarına oldukça önemsemektedir. Yurt dışı öğrenci değişim programlarından yararlanmak isteyen öğrenciler, öğrenim hayatlarının bir veya iki yarıyılı Avrupa’da bir üniversitede sürdürme imkânına sahiptirler. Erasmus programı kapsamında bölümüze ait ikili anlaşmalar için tıklayınız.

4- Lisansüstü eğitim olanakları

Lisans seviyesini başarıyla tamamlamış olan öğrencilerimiz, yüksek lisans ve doktora programlarımızda eğitim hayatlarını sürdürerek akademik kariyer yapma yolunu veya alanlarında üst düzey uzmanlaşma yolunu tercih edebileceklerdir. Bu sene açılan Muhasebe-Finansman tezli yüksek programına ek olarak bölümümüzde İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı, İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve İşletme Doktora Programı aktif şekilde öğrenci kabul etmektedir. Lisanüstü programlarımız hakkında detaylı bilgi için lisansüstü eğitim sekmesinden faydalanabilirsiniz.

5- Doğal güzellikleriyle huzurlu bir şehir; Bartın

Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Bartın, mimari ve eşsiz doğal güzellikleriyle öğrenim hayatınızda sizlere huzur ve güvenlik vaat etmektedir.

6- Kampüs Hayatı ve Barınma Olanakları
Fakültemiz 2020-2021 eğitim öğretim yılına Kutbubey Kampüsü'nde devam edecektir. Üniversitemizin sürekli iyileştirme politikasıyla gelişen bir kampüs olan Kutlubey Kampüsü'ne altyapı yatırımları ve sosyal hayatı destekleyen projelerin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kutlubey Kampüsü çevresinde yapılan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarıyla öğrencilerimizin barınma problemi ortadan kalkmıştır.

  • Kariyer Danışmanlığı Semineri

  • Bölümümüz Akredite Edilmiştir

  • 11. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR'24)

  • Bölüm Akademik Kurul Toplantısı

  • Bölümümüz Öğrencilerine Çift Anadal ve Yandal Programları Hakkında Bilgilendirme Etkinliği Düzenlenmiştir

  • Akreditasyon ve Genel Bilgilendirme Etkinliği

  • Dijital Muhasebe Uygulamaları

  • 2022 Yılı Bölüm Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Bölümümüz Tarafından Sosyal İnovasyon ve Sosyal Girişimcilik Konulu Seminer Gerçekleştirildi

  • Bölümümüz Öğr. Elemanı Dr. Ahmet Zelka Tarafından Üniversitemiz Personeline Finansal Okuryazarlık Eğitimi Verildi