Ortak Dersleri BUZEM Yoluyla Alan Öğrencilerin Dikkat Etmeleri Gereken Hususlar

Ortak zorunlu derslere ilişkin bilgilendirme toplantısı 26 Şubat Salı günü saat 12:00'da gerçekleştirilmiştir. Toplantıda vurgulanan ve katılamayan öğrencilerimizin dikkat etmeleri gereken hususlar aşağıdaki gibidir:

1- Canlı ders kayıtları dersi yaptıktan sonra bir sonraki derse kadar yayında kalacaktır. Bir sonraki ders için canlı dersi açıldığında önceki canlı ders kaydı yayından kalkacaktır. Öğrenciler her hafta dersi düzenli takip etmeli, canlı derse giremiyorsa bile, canlı ders kaydına o hafta içerisinde bakmalıdırlar.

2- Devamsızlıktan dolayı öğrencileri dersten bırakılacaktır. Bu durum devamdan muaf olan öğrencileri kapsamamaktadır.

3- Öğrencilerimiz canlı ders başladıktan sonra dersin ilk 30 dakikası içerisinde derse katılabilirler. Yani derse geç kalsalar da katılabilirler. Ancak canlı dersin ilk 30 dakikası içerisinde hiçbir öğrenci derse katılmazsa canlı ders sonlandırılacaktır. Canlı derste öğrenci katılımı olması durumunda eğitmenlerimiz ders saati boyunca yayında kalacaklardır. Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından eğitmenlere eğer derse hiçbir öğrenci katılmazsa 35-40 dakika civarında öğrenci katılımını beklemeleri önerilmiştir.

4- Eğitmenler nadiren de olsa canlı dersi zamanında yapamayacağı durumlar olduğunda, mutlaka canlı ders saatinde önce öğrencilere duyuru yaparak , canlı dersi ne zaman yapacaklarını belirtecekler. Bu hususta öğrencilerin ders programını dikkate almaları gerekmektedir.

5- Öğrencilerin UBYS sistemi üzerinden hangi şubede kayıtlı olduklarına bakmaları gerekmektedir. Aynı sınıfta olan öğrencilerin farklı şubelerde olabilecektir o yüzden her öğrencinin bireysel olarak UBYS'ye girerek hangi derste hangi şubeye kayıtlı olduğuna bakması gerekmektedir. Öğrencilerin sınavlara hangi dersliklerde gireceklerini öğrenmek için uzem.bartin.edu.tr internet sitesindeki duyuruları ve uzaktan eğitim merkezinin sosyal medya hesaplarını takip etmeleri gerekmektedir.

6- Derslere düzenli devam eden öğrencilere ek puan verilme insiyatifi eğitmenler tarafından değerlendirilecektir. Ayrıca sınavlara ilişkin önemli hususların ders esnasında öğrencilerle paylaşılıyor olması öğrencilerin derslere düzenli devam etmeleri için önem arz etmektedir.

7- E-ders sistemi dışında fiziksel veya başka elektronik ortamlarda doküman vb. bir materyal paylaşılmayacaktır.

8- E-ders sisteminde öğrencilerden gelen mesajlara eğitmenlerimiz düzenli olarak yanıt vermektedir. Öğrencilerimiz canlı ders saatleri dışında e-ders sistemi içerisinde mesaj göndererek eğitmenler ile iletişime geçebilirler.

9- Yaşanılan teknik sıkıntılar için BUZEM'e Yazın modülü kullanılmalıdır. Bu modül yoluyla yapılan başvurular azami 24 saat içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

10- Öğrencilerin eğitmenlerle ilgili yaşadıkları sorunları öncelikle eğitmenlere iletmelere gerekmekte, devam eden süreçte yaşanılan sorunun devam etmesi durumunda BUZEM'e Yazın sekmesi kullanılarak BUZEM'e iletmeleri gerekmektedir.

11- Bahar döneminde ortak zorunlu derslerin sınav saatleri 14.30 olarak güncellenmiştir.